Враца Софтуер общество за пръв път с онлайн курсове по програмиране за хора от Монтана и региона

Враца Софтуер общество за пръв път с онлайн курсове по програмиране за хора от Монтана и региона

Тази есен за пръв път Враца Софтуер общество предлага онлайн форма на обучение по програмиране за хора от Монтана и регион. Курсовете ще продължат девет месеца и са подходящи както за ученици, така и за възрастни. Желаещите да се  включат в онлайн форма на обучението на Враца Софтуер могат да го направят  до края на седмицата (до 04.10) като попълнят регистрационна форма на сайта им.

Курсовете са предназначени освен за различни възрастови групи, така и за хора, които искат да се преквалифицират и да намерят нови пътища за професионално развитие. Те са насочени и желаещите да работят на свободна практика, което позволява по-голяма свобода и независимост.

Занятията ще се провеждат два пъти на седмица и ще са съобразени със заетостта на работещите и учащи курсисти.  Курсът е предназначен за начинаещи, но въпреки това е интензивен и е нужно да се полагат много усилия, споделят от Софтуни. Курсът е с практическа насоченост и набляга на практиката за сметка на теорията. 

Вече пет години екипът провежда курсове по програмиране, като на този етап могат да се похвалят с над 30 души преминали успешно през обучение и работещи през ИТ сферата във Враца. „Вярваме, че това може да случва и в други населени места, където има мотивирани и талантливи хора”, допълват още от екипа.

Най-упоритите и успешно преминали курса ще имат възможност да започнат кариера в една от фирмите партньори на Враца Софтуер в Монтана, сред които Net-Surf ™, Devision и Soft2Run

Относно автора

Нели Найденова

През последните няколко години работи като експерт по комуникациите в редица екоорганизации. Вярва, че за да се опазят природните богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а за това е необходимо по-ефективно общуване с по-широк кръг от хора. Корените ѝ все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. Надява се „Призни“ да вдъхнови и други хора да започнат промяната от себе си, от своите дом, градина и работно място, от гората и планината до тях.