Първо събитие от кампанията: „Игрите на 90-те“ в Монтана (видео)

Първо събитие от кампанията: „Игрите на 90-те“ в Монтана (видео)

С нашите истории и новини от Северозапада се стремим да показваме доброто и градивното, което се случва в този край. И понеже искаме не само да пишем за добрите примери, а и да бъдем част от тях, излязохме от онлайн пространството и започнахме кампания „Дигитална хигиена“, с която да допринесем с реални действия за важни за нас цели като по-висока аудиовизуална и медийна култура за всички възрасти.

Фокусът на първото за кампанията ни събитие бяха най-малките. На 22-ри септември (петък) заедно с Игрите на 90-те и Net-Surf ™ изпълнихме много важна мисия, а именно – да покажем на децата на Монтана колко забавно може да бъде детството без екрани. Деца и родители се забавляваха заедно на реалните игрални полета с някои от най-емблематичните игри на миналия век: „Ластик“, „Дама“, „Скачане на въже“, „Народна топка“, „Федербал“, „Футбол“ и „Дърпане на въже“.

Твърдо вярваме, че всяко дете би оставило електронните устройства и би избрало истинско забавление и общуване, ако му бъде предложено такова. Децата са способни да се забавляват със съвсем обикновени предмети. Опознавайки света, те виждат като чудо всичко около себе си. Нека не им отнемаме тази радост като ги потапяме твърде рано и твърде много в дигиталното. Защото детството трябва да бъде реално и вълшебно!

Очаквайте от нас интервюта със специалисти по темите на дигиталното като времето пред екрани; негативните и фалшивите новини, а също и още събития на живо.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук