От Видин до края на света и обратно с Филип и Соня

От Видин до края на света и обратно с Филип и Соня

Август е и жеги и мисли за море са налегнали всички ни. Докато чакате времето до началото на отпуската да мине или пътувате до голямото синьо, ви предлагаме да чуете една невероятна история, която хем ще ви вдъхнови, хем ще ви разхлади.

Във второто издание на подкаста на „Призни“ – „От Видин до края на света и обратно“ – ви срещаме с Филип Захариев и Соня Валериева. И двамата тръгват от родното място Видин, за да стигнат до спиращи дъха дестинации, които в крайна сметка ще ги отведат отново къде? Във Видин.

Филип и Соня са партньори не само в приключенията, но както често се случва – и в бизнес начинанията и живота.

Филип е главен майстор готвач в най-северния ресторант в света – Gruvelageret, който е разположен на остров Свалбард, Норвегия. Той е автор и на две книги с пътеписи, много красиви снимки и една смела идея, която заедно със Соня ще реализират във Видин.

За него се подготвя и документален филм, чийто трейлър можете да гледате в рубриката ни „Видео“.

До преди точно една година Соня пък живее в Торино, работи като модел и краси страници и корици на модните италиански списания. Тя има опит и като професионален сервитьор в изискан ресторант и е общувала с различни хора от цял свят. Днес Соня живее между Видин и село Стакевци, преоткрива какво значи камъкът да си тежи на мястото и заедно с Филип развива общия им бизнес.

Чуйте нашия разговор, за да разберете по какво си приличат Видин и Свалбард, защо Филип и Соня не се страхуват да мечтаят твърде дръзко и какво е да живееш и работиш на една от най-северните точки на света.

Приятно слушане!

Относно автора

Веселина Фотева

Веселина е журналист, предприемач и професионалист в областта на комуникациите и дигиталното съдържание с над 10 годишен опит. Вярва, че Северозападна България е подценяван регион, който крие много възможности и вдъхновяващи човешки истории, които си струва да бъдат разказани. Подръжник е на каузи за рaвенството между половете, свободата на личността, опазването на природата.

Прочетете и другите материали на автора тук