Наградиха участниците в конкурс за детска рисунка по ромска приказка

Наградиха участниците в конкурс за детска рисунка по ромска приказка
Снимка: Мая Асенова

На 8 април в сградата на Общински младежки дом – Монтана бе открита изложба, където се състоя и награждаването на участниците в конкурса за детска рисунка по ромска приказка, организиран под патронажа на Общински съвет – Монтана, по повод 8 април – Международния ден на ромите. В конкурса се включиха общо 139 деца, като победителите получиха грамоти и предметни награди при откриването на изложбата с отличените творби.  В нея бяха подредени рисунките, одобрени от журито. Децата рисуваха по сюжетите на три различни ромски приказки от сборника на Йосиф Нунев, които претвориха с пастел, акварел, темпер, маркери и цветни моливи.

Снимка: Мая Асенова

Йоана Бориславова и Александра Димитрова са победителите в конкурса. Йоана е от Детска градина №3 „Буратино“. Победителката във възрастовата категория „Начален училищен етап“ се обучава в Студио по изобразително изкуство „Рениарт“ – Монтана.

Снимка: Мая Асенова

На второ място в предучилищна възраст е Светлозара Йорданова от ДГ №2 „Незабравка“. Подгласници на победителката при по-големите деца са Ивайло Юлиянов  от Студио по изобразително изкуство „Рениарт“ и Росен Георгиев от IV ОУ „Иван Вазов“. Трети в творческото състезание са Тервел Петров от ДГ №4 – Монтана и Мартин Марков и Сияна Руменова от IV ОУ „Иван Вазов“.

Снимка: Мая Асенова

Журито бе оглавено от общинския съветник Теодора Любенова, която е инициатор на конкурса. При оценяването журито взе предвид точното придържане към приказката, креативността и оригиналността при интерпретацията на избран момент със средствата на изобразителното изкуство. Бяха оценени и изобразителните умения на децата, за което допринесоха членовете на журито Виктория Михайлова – художник, преподавател по изобразително изкуство в III ОУ „Д-р Петър Берон“, и Румяна Белчева – ръководител на Клуб за приложни изкуства „Дорос“ към Общински младежки дом – Монтана.

Снимка: Мая Асенова
Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук