Открива се туристическият сезон в Белоградчик

Открива се туристическият сезон в Белоградчик

Пролетта вече настъпи и ни подтиква да посетим красивите кътчета на нашата родина. Белоградчишките скали, крепостта „Калето“ и пещерата Магура очакват своите посетители. На 6 април (събота) община Белоградчик открива туристическия сезон с поредица от събития.

Сутринта в съботния ден е отредена за спорт и активности на открито.

В 7:30 приключенците от Adventures Белоградчик ще издигат балон над Белоградчишките скали от местността Панаирището, а след това се впускат в свободен полет. За условията за участие можете да се свържете директно с организаторите.

В 9:00 ще тръгнат два похода от площад Възраждане – велосипеден и пешеходен, за което община Белоградчик е осигурила водачи.

Разходките са достъпни за всички желаещи и ще приключат до обяд. Ще има възможност и за наемане на велосипед на място.

Следобедът е време за култура и работилници.

В 15:00 започват работилници за деца и семейства на площад Възраждане, които ще вървят паралелно – за отпечатъци върху глина и сухо пластене на вълна. В същото време ще можете да опитате местни турлашки специалитети.

В 16:00 започва официалната част с водосвет и приветствие от кмета на община Белоградчик. Културната програма ще включва музикални и танцови изпълнения от съставите на Детски комплекс Белоградчик, читалище „Развитие 1983“ и клуб на пенсионера „Мадона“. Кулминацията на програмата ще е представянето на сурвакарски игри от кукерската група на село Сирищник, област Перник.

През целия ден Център за обществена подкрепа Белоградчик ще поддържа сергия с ръчно изработени сувенири, чиято продажба е в подкрепа на благотворителна акция.

На 6 и 7 април достъпът до музейните и художествени експозиции на Исторически музей – Белоградчик ще бъдат със свободен достъп.

Повече информация можете да откриете на официалната страницата на община Белоградчик.

Заповядайте, за да споделим заедно радостта от красотата и хубавото време!

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук