Нашият екип

Оптимисти, приключенци, пустиняци
Нели Найденова

Нели Найденова

PR и комуникации

Нели Найденова - Бакалавър Европеистика, специалност Медии, но на по-късен етап от житейския си път открива по-смислени теми и каузи, на които да посвети живота си. В началото (и в известен смисъл края) на журналистическата си кариера прекарва две изключително ползотворни и интересни години в Зелен Дневник, след което продължава с образованието и завършва Магистратура Политики и науки за околната среда и се насочва към работа в неправителствения сектори и по-активно към природоопазване и защитата. През последните няколко години работи като Експерт Комуникации в редица екооорганизации. Вярва, че да се опазят природните ни богатства, човек трябва да ги опознае, припознае и обикне, а затова е необходимо общуване и по-ефективна комуникация с по-широк кръг от хора. Корените й все пак я връщат в Монтана заради нуждата от промяна и желанието да разкаже неразказаните истории на Северозапада. В Призни се надява да намери вдъхновение за промяна, надява се сайтът да вдънови и други хора да започнат промяната от себе си, техния дом, работно място, градината, гората и планината до нас. Вярва, че големите промени започват с нас, от нашите първи стъпки. Вярва, че нещата се случват, само когато всеки от нас ги случи. Надява се да направи действащ и активен екоклуб в Монтана.

Рени Христова (а.к.а. Рене)

Рени Христова (а.к.а. Рене)

Журналист

Казва се Ренета, но този (не)маловажен факт е известен на малцина. Още като невръстно дете у нея се поражда съмнението, че е по-разбрана когато пише, отколкото когато говори. В годините на съзряване съмнението й се отвърждава и по-късно - но поне навреме, съдбата проявява благосклонност към тази й особеност,, като я отпраща в профил „Печат“ на Факултета по журналистика и масови комуникации, откъдето излиза с диплома през далечната 1996-та година. За известно време се отдава изцяло на печатното слово, докато един ден не се сблъсква челно с телевизионното. Остава му вярна до момента, в който най-накрая е принудена да признае публично, че „Призни“ е съвсееем друга работа. Пардон, друга любов. Това последното именно е причината, поради която ще виждате нейни текстове тук – всякакви и понякога, но дет се казва, ще са от сърце.

Веселина Фотева

Веселина Фотева

Главен редактор

Веселина е журналист, предприемач и професионалист в областта на комуникациите и дигиталното съдържание с над 10 годишен опит. Вярва, че Северозападна България е подценяван регион, който крие много възможности и вдъхновяващи човешки истории, които си струва да бъдат разказани. Подръжник е на каузи за ревенството между половете, свободата на личността, опазването на природата.

Габриела Цветанова

Габриела Цветанова

Мениджър "Маркетинг и PR"

Опитът на Габриела е свързан с работа, предимно в сферата на Маркетинга и комуникациите. Тук тя открива себе си на точното място. "Призни" за нея е от онези неща, които я карат да предизвиква себе си. Проектът е част всеобщия стремеж да покажем "другото" лице на Северозападната култура, като еднвременно с това разгърнем темата за потенциала и изключителните умения на творците, които са част от нашето наследство.