Драматичен театър – Видин отново отваря врати, зрителите ще видят нов шоуспектакъл

Драматичен театър – Видин отново отваря врати, зрителите ще видят нов шоуспектакъл
Снимка: община Видин

На сцената в реновираната сграда на 16-и юни от 19:00 ч. почитателите на театралното изкуство ще имат възможност да гледат премиерата на комедийния шоуспектакъл „Извънредно положение”. Тогава ще бъде и официалното откриване на обновения видински театър, съобщиха от Община Видин.

Темата на постановката е свързана с епидемичната ситуация заради коронавируса. В нея играят Дейвид Славчев – директор на Общинския драматичен театър „Вида“, Николай Янев и двама от младите актьори – Вероника Ханджиева и Иван Рангелов.

По думите на Дейвид Славчев шоуспектакълът със заглавие „Извънредно положение” съдържа много хумор и се надява, че зрителите ще се забавляват. „Ако не вярвам, че хората ще се забавляват, няма да се занимавам с тази професия”, допълни той.

След края на извънредната обстановка в страната, се очаква залата да бъде запълнена на 50%, а зрителите да заемат местата си през седалка.

Сградата на театъра е построена през 1891 г. и е първата в България, предназначена специално за театрални представления. Тя е паметник на културата от местно значение.

В края на месец май тази година приключиха ремонтните дейности – консервация, реставрация и експониране, извършени със средства, които бяха отпуснати с Постановление на Министерски съвет от 13.12.2017 г. съгласно Закона за държавния бюджет на Република България.

От 1-ви юни видинският театър е самостоятелно юридическо лице, второстепенен разпоредител с бюджет, припомниха от Общината.

По материала работи: Мария Тодорова

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.