В Монтана обявиха конкурс за изработване на оригинално пано или мартеница за деца

В Монтана обявиха конкурс за изработване на оригинално пано или мартеница за деца

Регионална инспекция по околната среда и водите – Монтана обяви Конкурс за изработване на оригинално пано или мартеница за дома и семейството.

В конкурса могат да участват индивидуално ученици от I до IV клас от училищата и групи от детските градини и ясли на територията на областите Монтана и Видин.

Мартениците и паната трябва да бъдат изработени от вълна, вълнена или памучна прежда, но и да включват елемент от рециклируеми материали (хартия, пластмаса, метал и/или стъкло). Изискването за паната е те да бъдат размер А4 и приспособени за окачване на стена, а за мартениците – да бъдат с размер от 15 до 30 см. и закрепени върху картон. На гърба на всяка обложка трябва да са написани име и фамилия на участника, клас, училище, детска градина, група и телефон за връзка с класен ръководител, възпитател.

Краен срок за предаване е 27-и февруари (вторник) – на място в инспекцията или по пощата (или куриер) на адрес: Монтана, ул. „Юлиус Ирасек“ №4, ет. 3.

Представените за конкурса мартеници или пана ще бъдат оценени от комисия, а печелившите творби ще бъдат обявени на 1 март (петък) – Баба Марта. За отличените мартеници победителите ще получат предметни награди и грамоти.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук