Ученици от Враца с призови места от Националното състезание по информационни технологии

Ученици от Враца с призови места от Националното състезание по информационни технологии

Отлично представяне на учениците от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца на Националното състезание по информационни технологии, което се проведе в Благоевград.  За поредна година възпитаници на гимназията се представиха на топ ниво и спечелиха призови места в две категории. Първо място в категория Уеб сайт VIII-XII клас зае Цвети Николова от XI „д“ клас. На трето място в категория Мултимедийни клипове VIII-XII клас е класирана Юлиана Светлозарова от Х „г“ клас. Работата в тази категория изисква много знания и умения на участниците, тъй като те работят на момента по дадена тема и с предоставени от комисията ресурси, и не на последно място за определено време.

Изключително оспорвана беше категорията „Самостоятелни компютърни приложения“, в която нашите състезатели участваха с пет проекта, за които комисията изказа своята категорична и отлична оценка, като за абсолютно завършени дипломни проекти за магистратура. Този факт прави техните ръководители изключително горди. Адмирации за Калоян Даскалов и Тимон Трифонов от X „а“ клас – 4-то място, Данаил Данаилов и Радостин Пенчев от IX „г“ клас – 6-о място, Христиан Кръстев, Мирослав Димитров и Мартин Петков от X „г“ клас, които си разделиха 7-мото място и Биляна Маркова от 11д клас, която се класира осма.

С интересни проекти точно по темата на състезанието „Знанието е сила“ и отлични защити в ТОП 10 се наредиха и участниците в категория Уеб сайт – Ванина Попова и Антоанета Трънска от X „г“ клас са на 4-то място, Йоанна Йончева и Николай Стаматов, също  от X „г клас са 7-и и Никълс Петров от XII „в“ клас е осми.

С нелеката задача да направят 6-минутен клип за 3 астрономически часа, с дадените от комисията снимки, видеа, субтитри се „бориха“ Симона Мишева, която се класира на 5-о място и Йоана Стаменова от X „г клас.

Ръководители на участниците тази година са Илонка Вутова, Мария Илиева и Станислава Каменова.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук