Спортен клуб „Ушу“ – Монтана се завърна със 17 медала от Републиканско първенство по ушу и кунгфу

Спортен клуб „Ушу“ – Монтана се завърна със 17 медала от Републиканско първенство по ушу и кунгфу
Снимка: Станислав Багалев

Спортен клуб „Ушу“ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по ушу и кунгфу в Пловдив. Състезателите на клуба по китайски бойни изкуства се съревноваваха в три категории в дисциплината „Тау лу“ (бой с въображаем противник).

Трима от членовете му завоюваха седем златни медала. 15-годишният Калин Борисов се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбица три пъти. Зорница Иванова, която се състезава във възрастовата група от 9 до 11 години, се окичи два пъти със златото. Треньорът Асен Асенов също завоюва два златни медала.

награждаване
Снимка: Станислав Багалев

С два сребърни медала в различни категории си тръгнаха от турнира Кристиян Димов и Мириам Благоева, с по един – Даниел Цветков, Николай Давидков и Асен Асенов, който е сред малкото състезаващи се треньори.

Най-младият участник от тима – 8-годишният Веселин Торньов, дебютантката Валерия Георгиева и Кристиян Димов заеха почетното III място.

награждаване
Снимка: Станислав Багалев

На Републиканското първенство по ушу и кунгфу участваха близо 200 представители на клубове от Пловдив, Варна, Стара Загора, София, Русе, Монтана и Радомир. То се проведе от 1-ви до 3-ти декември(от петък до неделя). Особено атрактивна беше Гала вечер на Ушу, което е събирателно название на китайските бойни изкуства, които имат над 500 стила. Отборът от Монтана се включи в демонстрационния екип по винг чун – бойно изкуство за самозащита.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук