Симфониета – Враца започва нов концертен цикъл

Симфониета – Враца започва нов концертен цикъл

Концертът от новия цикъл „Българският инструментален концерт“ на 23-ти март (четвъртък) от 19:00 ч., който ще се проведе в градската зала, е озаглавен „На гости на театъра“ по повод скорошния световен ден на театъра (27-и март).

Първият солист в новия интересен концертен цикъл, съчетаващ образци от български композитори със световни, тематично подбрани произведения, е пианистката Маргарита Илиева. Биография и впечатлява с образование и академично израстване, интересни проекти, солистични, камерни и фестивални изяви, емблематични сцени и богат репертоар.

С празника на театъра е свързана и обединяващата тема на включените произведения в програмата. Всички присъстващи ще имат възможността да чуят две премиерни за България, прекрасни произведения от Дж. Пейн – Увертюра към Шекспировата комедия „Както ви харесва“, оп. 28 и Дж. Чадуик – драматична увертюра „Мелпомена“.

Две са и творбите, които ще имаме възможност да чуем да първи път във Враца: П. Чайковски – Симфонична балада „Воевода“, оп. 78 и Лазар Николов – Концерт за пиано и оркестър №1 със солист, блестящата пианистка Маргарита Илиева и акомпанимента на Симфониета – Враца под диригентската палка на маестро Христо Павлов.

Билетите за концерта могат да бъдат закупени от билетен център „Гъбката“ (до хотел „Хемус“); тел. 0896718303 и 0899827060.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук