Симфониета – Враца с виртуозен гост-изпълнител в концерта „Европа без граници“

Симфониета – Враца с виртуозен гост-изпълнител в концерта „Европа без граници“

На 15-и февруари (четвъртък) във Враца ще звучи знаменитата цигулка Гуарнери дел Джезу на брилянтния солист Оскар Бохоркез.

Инструментът пленява с блестящ звук, уникален и неподражаем, истинска наслада за ценителите на класическата музика. Изключително талантливият цигулар Оскар Бохоркез живее в Берлин, но постоянно пътува по света, като си сътрудничи с най-добрите симфонични оркестри. Роден в семейство на музиканти, Бохоркез получава образованието си в елитни консерватории във Филаделфия и Виена. Дебютира като солист с Лондонската филхармония през 2009 г. Уникалните музикални изпълнения на цигуларя се характеризират със страст, отдаденост и мечтателно свирене – качества, които се дължат и на неговия латиноамерикански произход.

Във Враца в концерта „Европа без граници“ ще чуем Оскар Бохоркез в изпълнение на романтичния концерт за цигулка и оркестър в ми минор от Феликс Менделсон Бартолди, заедно със Симфониета – Враца, под диригентската палка на Димитър Косев. Маестро Косев е роден в Русе, възпитаник на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“. Завършва висшето си образование и специализира във Виена, понастоящем е главен диригент на Държавна Опера Русе.

В програмата на концерта са включени още Дж. Паизиело – Увертюра „Севилският бръснар“, R.1.64 (премиера за България) и А. Съливан – Симфония в ми (премиера за България).

Билети за концерта са в продажба в билетен център „Гъбката“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук