С различни събития ще отбележат Седмица на гората стопанствата на територията на Северозападно държавно предприятие

С различни събития ще отбележат Седмица на гората стопанствата на територията на Северозападно държавно предприятие

С различни събития ще отбележат Седмица на гората стопанствата на територията на Северозападно държавно предприятие, във връзка с инициативата „Зелени градове, зелени коридори“.  Повечето териториални поделения вече са организирали съвместни дейности  с общинските администрации и граждани-доброволци. Тази година празникът на горските експерти ще премина под мотото: „Довери се на лесовъда!”

ДГС Берковица е предоставило на общините Оряхово и Берковица над 200 фиданки за извършване на залесителни дейности. Също така ще бъдат дадени 65 фиданки на инициативна група от село Драганица, община Вършец.

ДГС Враца ще предостави за залесяване на Община Бяла Слатина 50 бр. тополови фиданки и 150 бр. от други дървесни видове. ДГС Говежда ще подпомогне с фиданки Община Георги Дамяново, която предвижда пролетно залесяване на единични дървета на територията на две училища ,една детска градина и около Лопушанския манастир.

По инициатива на ДГС Черни Осъм ще бъде озеленена детска площадка в центъра на селото. Съвместно залесяване на ДГС Мездра с Община Роман в градския парк ще бъде извършено с фиданките от различни видове, предоставени безвъзмездно от горски разсадник. Залесяване на 50 броя акация в Белоградчик предвиждат ДГС Белоградчик, заедно с гражданско сдружение от града и с Община Белоградчик.

Залесяване на фиданки от 50 различни дървесни видове ще извърши ДГС Оряхово, заедно с в Общината в парк „Ловен дом“ в Оряхово.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук