Работилница по грънчарство ще се проведе в Младежки дом – Монтана

Работилница по грънчарство ще се проведе в Младежки дом – Монтана

На 12-и октомври (сряда) от 10:00 до 12:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч. в Младежки дом – Монтана ще се проведе работилница по грънчарство. Всички желаещи ще могат да се запознаят с древната техника за изработване на съдове на ръка. Грънчарското студио ще бъде разположено във фоайето на Младежкия дом. Под вещото ръководство на майсторът в приложните изкуства Румяна Белчева те ще могат да се докоснат до изяществото на древния занаяти да се опитат сами да сътворите красива купичка,  чинийка или друг предмет.

Проектът е инициатива и творение на две граждански структури, които са отдадени на опазването на националната идентичност – история, фолклор и занаяти.  Те искат да съживят миналото за всеки – за младите, възрастни и стари хора и даже за туристите от големите градове, интересуващи се от традиционни занаяти и фолклор.

Грънчарските колела ще бъдат предоставени на Младежкия дом – Монтана за безвъзмездно ползване от сдружение „Младежки порив за бъдещето” и са част от проект „Занаят грънчарство за всички”. Основното им местонахождение е в грънчарското студио в село Бързия.

Ако желаете да разгърнете своя потенциал и грънчарски умения може да го направите и след 12-и октомври в китното берковско селo. Допълнителна информация за това как и кога да посетите студиото в селото можете да получите на тел. 0884 227 012 или на имейл ml.poriv@mail.bg, както и на уеб страницата на проекта.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук