Над 20 участници ще мерят сили в кулинарния конкурс „Шарена трапеза” в Монтана

Над 20 участници ще мерят сили в кулинарния конкурс „Шарена трапеза” в Монтана
Print

Над 20 участници от Монтана, Мездра и село Благово заявиха желание да се включат в кулинарния конкурс „Шарена трапеза”. Те ще мерят сили в три раздела: „Предястия”, „Основни ястия” и „Десерти”.

Второто издание на вкусното предизвикателство ще бъде открито на 26-и ноември (събота) в 11:00 ч.

Професионално жури ще оцени ястията на участниците и ще определи победителите. То ще бъде оглавено от Ели Лозанова, организатор на  събора за традиционни занаяти и ястия „Бабина душица”. Заедно с нея своето компетентно мнение ще дадат Петя Младенова – майстор готвач в ресторант „Житомир”, Венцислав Светославов – главен готвач в ресторант „Аугуста” и Калина Ерденкова – майстор сладкар в сладкарница „Огоста”.  Освен вкусови качества, те ще търсят и естетика в поднесените изделия.

По време на кулинарния конкурс „Шарена трапеза” ще бъде представена книгата „Вкусно в Северозапада”. Специално за нейната презентация пристига авторът и Илиан Илиев, който е роден в Монтана, но живее в Кеймбридж – Англия. Шеф Светлана Илиева – финалист в кулинарно телевизионно шоу, шеф Владимир Тодоров – Готвач на годината и посланик на добрата храна и шеф Петко Костадинов – инструктор сладкар, които са съпричастни към книгата, също ще присъстват на представянето и ще дават автографи.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук