Младежкият дом – Монтана организира кулинарен конкурс

Младежкият дом – Монтана организира кулинарен конкурс

За втори път Младежки дом – Монтана ще организира кулинарния конкурс „Шарена трапеза”. В него могат да се включат непрофесионални готвачи без ограничение на пол и възраст. Любителите кулинари ще мерят сили в три раздела: предястия, основни ястия и десерти. Всеки сам преценява какво ястие да приготви, как и какви продукти да използва. Един участник може да вземе участие и в трите раздела.

Крайният срок, в който желаещите могат да заявят участие във вкусното предизвикателство е 22-ри ноември (вторник). Заявките за участие се приемат на имейл: omd_montana@abv.bg, на тел.: 096/305103 и на място в Общински младежкия дом (бул. „Трети март” №98). Участниците задължително трябва да посочат три имена, възраст, населено място, раздел, име на ястието/изделието, рецепта, телефон и имейл за контакт.

Откриването на второто издание на „Шарена трапеза” ще е на 26 ноември (събота) от 11:00 ч. във фоайето на Младежкия дом. Участниците трябва предварително да донесат готовите ястия между 9:00 и 10:30 ч. на място в същия ден. Компетентно жури ще оцени най-вкусните и интересни ястия. Освен вкусови данни, те ще търсят и най-атрактивно поднесените изделия.

Освен енергия за тялото храната трябва да бъде и изкуство. Отличените заслужено ще получат диплома и награди, а всички останали – грамота за участие. След края  на конкурса всички участници и гости ще могат да дегустират кулинарните творения.

Целта на конкурса „Шарена трапеза” е от една страна да даде възможност за изява на любителите на кулинарното изкуство, а от друга да се съхрани и популяризира българската и модерна кухня. Запретнете ръкави, пригответе най-вкусните ястия и ги изложете в Младежкия дом. Когато ги приготвяте, освен необходимите продукти, не забравяйте да добавите и щипка „майсторлък“. Усмивките и доброто настроение са задължителни!

За допълнителна информация:

Общински младежки дом, Монтана, бул. „Трети март” №98

Тел.: 096/305103; 096/306755

имейл: omd_montana@abv.bg;

www.omd-montana.weebly.com

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук