Младежи от БЧК Враца и Мездра събраха рекордна сума в помощ на завършващите XII клас сираци и полусираци

Младежи от БЧК Враца и Мездра събраха рекордна сума в помощ на завършващите XII клас сираци и полусираци

Приключи благотворителната кампания на младежите от Българския червен кръст (БЧК) от Враца и Мездра в помощ на сираците и полусираците, завършващи XII клас в двете населени места. Кампанията се проведе на Цветница пред местните храмове. Събраните средства са в размер на 8010 лв. Както и до сега списъците са подадени от училищата на територията на двете общини.

За Враца младежите са 32-ма, а събраните пари са 4600 лв. Към тях ще бъдат добавени останалите от миналогодишната кампания пари в размер на 1200 лв. и малка сума собствените средства на БЧК – Враца, за да може всеки от завършващите XII клас сираци и полусираци във Враца да получи по 190 лв.

В Мездра събраната сума е 3410 лв. и тя е почти двойно по-голяма в сравнение с тази от миналата година – 1600 лв. Тези пари ще бъдат разпределени между 11 абитуриенти, подадени от училищата. Така всеки от тях ще получи по 310 лв.

Средствата ще бъдат предавани лично на младежите, които трябва да посетят БЧК – Враца от 24-ти април до 12-и май, каза още директорът на благотворителната организация.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук