Конкурс „Най-хубава питка за Бъдни вечер” ще се проведе в Монтана

Конкурс „Най-хубава питка за Бъдни вечер” ще се проведе в Монтана
Снимка: culinarytourism.bg

РИМ – Монтана организира конкурс за приготвяне на „Най-хубава питка за Бъдни вечер”. Целта на конкурса е да припомни важното място на обредния хляб във фолклорната култура, който е символ на плодородие, изобилие и здраве. Каним всички ценители и пазители на фолклорните традициите да „запретнат ръкави” и да се включат в него.

Конкурсът ще се проведе на 19-и декември (понеделник) от 11:00 ч. в Експозиционна зала, ул. „Граф Игнатиев“ №3. Заявки за участие се приемат от 5-и до 12-и декември на e-mail: bgmontanamuseum@abv.bg, на телефон: 096/305489, 0886364025 или в Експозиционната зала на РИМ – Монтана.

Всеки участник посочва две имена телефон или имейл за контакт. Първите 20, заявили участие, ще получат по 1 кг брашно за приготвянето на обредния хляб. Питките трябва да се донесат в деня на събитието, до 10:30 ч. в Експозиционната зала на музея. Компетентно жури ще оцени представените тестени изделия.

Отличените от 1-во, 2-ро и 3-то място ще получат парична награда съответно по 50, 30 и 20 лв., а за останалите участници са предвидени предметни. Всички ще получат грамота за своето участие.

Приканваме всеки любител-пекар да се включи в този приятен конкурс.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук