Клубът по винг чун от Монтана с победи в републикански турнир

Клубът по винг чун от Монтана с победи в републикански турнир

Общо 8 златни и 1 сребърен медал спечели клубът по винг чун към Младежкия дом в Монтана от Републиканско първенство по спортно и традиционно ушу, което се проведе на 27-и ноември в София.

Треньорът Асен Асенов за трети пореден път спечели златните медали от републикански първенства в дисциплините Сю Ним Тао, Чам Кю и Бю Джи, като този път добави и един сребърен медал от дисциплината Туй Шоу (бутащи ръце).

На почетната стълбичка се изкачиха и  трима от неговите възпитаници. Калин Борисов завоюва 2 златни медала в дисциплините Сю Ним Тао и Чам Кю. Зорница Иванова, която се състезава в различна възрастова група победи в същите дисциплини, а 8-годишният Самуил Благоев, който дебютира в турнира, донесе златен медал в дисциплината Сю Ним Тао.

Състезателите от Монтана се включиха в републиканското първенство като част от отбора на спортен клуб „Ушу” – София. Републиканското първенство по спортно и традиционно ушу бе организирано от Българската федерация по Ушу и спортен клуб „Черен дракон”. Участие в него взеха 11 клуба от цялата страна, като оспорваха титлите в 65 дисциплини.

По време на събитието стана ясно, че от следващата учебна година предстои разкриване на образователно-квалификационна степен бакалавър „Треньор по ушу” в НСА “Васил Левски”.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук