Клиентите на БДЖ ще ползват намаления за Регионален исторически музей – Враца

Клиентите на БДЖ ще ползват намаления за Регионален исторически музей – Враца

Започва кампания за популяризиране на Враца като атрактивна туристическа дестинация. До края на годината сички пътуващи с БДЖ по направлението между София и Видин могат да запазят билета от своето пътуване с влака, срещу който ще получат отстъпка от стандартната входна такса при посещение в Регионален исторически музей – Враца.

Посетителите в музея могат да разгледат интерактивната експозиция „Врачански съкровища“ в обновената зала, която предоставя преживяване за всички сетива – зрение, слух, обоняние и допир.

Посетителите могат да усетят аромата на лаврово дърво и да докоснат и усетят детайлната изработка на сребърния наколенник. Колекцията се състои от над 300 разнообразни предмета от Античността, Средновековието и Възраждането, изработени от злато, сребро и бронз. При посещението си в музея не е за пропускане и една от най-впечатляващите зали, в която се съхранява съкровището от Рогозен. Съкровището се състои от 165 съда с общо тегло 20 кг, изработени от сребро и украсени чрез позлатяване. Това е и най-голямата сребърна находка в България. В Регионалния исторически музей в града могат да бъдат разгледани и залите, посветени на Ботевите четници, както и на първата построена атомна електрическа централа у нас в Козлодуй.

На гърба на всеки билет за пътуване с влак по направленията към Северозападна България е изобразена снимка с текст за отстъпка от стандартната входна такса, който трябва посетителите да представят на входа на музея.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук