Как би изглеждал хитовият сериал “WandaVision” в Северозапада?

Как би изглеждал хитовият сериал “WandaVision” в Северозапада?

Преди по-малко от месец започна поредният сериал на Marvel във вселената на “The Avengers”, който се развива след хитовите филми. Той е посветен на двойката Уанда и Вижън, двама от главните герои в поредицата на Marvel Studios. Сериалът е пуснат в платформата на Disney+, а двамата супер герои се местят в типично американско градче с идеята да се представят за нормално семейство, въпреки, че Уанда владее телекинеза, а Вижън е андроид с изключително развит изкуствен интелект. Ние, разбира се, не се съмняваме в качеството и уменията на сценаристите на гиганти като Marvel и Disney, но се зачудихме какво би станало, ако сценарият не беше отвел главните герои в американското предградие, а в някоя махала на село във Врачанска област. Е, нека видим.

Уанда и Вижън в Северозапада

След дълго проучване в Bg-mama.com, Уанда и Вижън, решават да се преместят в село Търнава, община Бяла Слатина, Врачанско. Харесват си къща с двор за около 5000 долара и звънят на брокера на недвижими имоти да питат дали няма някоя нула изпусната в цената на имота. След като разбират, че грешка няма, те прелитат директно от САЩ (Вижън може да лети) и плащат в кеш на брокера. Избират село Търнава заради интересната му история (струва си да я проучите онлайн). А въпреки „трънливото” си име, селото е изключително красиво и приветливо.

Адаптацията

Нека се върнем на главните герои – те започват своя живот като пустиняци. Вижън е приет доста добре от местните хора, защото когато го канят на надпиване в кръчмата се оказва, че ракията влияе добре на андроида и той я абсорбира вътрешно. Така той надпива дори кмета бай Генади (който е кмет, защото най-много носи на пиене) и получава статус на местна легенда. Вижън решава да признае на местните хора, че е андроид, а не човек, но на тях не ги интересува особено. „Ти си вече пустиняк по душа!”, казват му в кръчмата и го черпят с още ракия. Благодарение на силите си, героят спасява кмета от задавяне с резен по-твърда сланина, която засяда в гърлото му (вдъхновено от сцена в сериала). Така Вижън добива статус на пустиняк – нещо далеч по-ценно от всички титли и звания, които е носил преди.

Уанда също бързо се интегрира в местната общност, след като помага на един фермер да издърпа закъсалия си трактор от калта чрез своите телекинетични сили. Тя бързо осъзнава колко ценни са нейните умения в тежкия селски живот на Северозапада и стартира фирма за хамалски услуги и превоз на тежки товари, с която се разчува из целия регион. Вижън пък започва работа като рентген в болницата във Враца, защото апаратът там е развален, а пари за нов няма. Периодично героите са търсени от разни злодеи, които искат отмъщение, но получават или лют бой, или люта ракия  от жителите на Търнава (ако се предадат с добро).

Така Вижън и Уанда заживели щастливо в Северозапада. А аз бих искал да припомня на всички, че Северозападът няма нужда от супер герои, за да бъде едно по-хубаво място. Просто всички ние, които милеем за него, трябва да дадем своя принос той да върне своя блясък.

Относно автора

Добри Иванов