Детско-юношеската школа на ОФК „Локомотив“ – Мездра закри най-успешната си година за последните 10 години с тържество

Детско-юношеската школа на ОФК „Локомотив“ – Мездра закри най-успешната си година за последните 10 години с тържество

Детско-юношеската школа (ДЮШ) на ОФК „Локомотив“ – Мездра, в която в момента тренират повече от 110 деца на възраст от 6 до 16 години, закри официално най-успешната си година през последното десетилетие.

Момчетата, родени през 2012 г. и 2013 г., закриха календарната 2023 г. с коледно тържество, което се състоя на градския стадион „Локомотив“. Подрастващите футболисти, които наскоро заеха престижното II място в националния турнир „Футболни звезди на България“ в Бургас получиха 10 нови футболни топки и лакомства.

В знак на благодарност за всеотдайните грижи, които полага за децата, треньорът на набор 2012-2013 Стоян Стоянов получи от родителите фланелка на неговия любим български клубен отбор ПФК Левски (София) и футболна топка с благодарствен надпис.

С приятелски мач между бащи и синове и коледно парти в ресторант „Елит“ изключително успешна 2023 г. закри и Набор 2014 на ОФК Локомотив с треньор Владимир Найденов. След „скандално“ съдийство от страна на майките, в редовното време двубоят завърши наравно – 4:4, а при изпълнението на дузпите по-точни се оказаха малките футболисти.

На коледното парти всяко от децата получи индивидуална награда. Разиграна беше и томбола, големите награди в която бяха фланелки на шампиона на Кипър и участник в турнира „Лига Европа“ „Арис“ (Лимасол) и на елитния унгарски клуб „Мезьокьовешд – Жори“, осигурени от бившите възпитаници на ОФК „Локомотив“ (Мездра) Иван Аспарухов и Антонио Вутов.

Специален подарък от родителите получи Владимир Найденов – треньор на децата, родени през 2015-2017 г. (Футбол 5), децата, родени през 2014 г. (Футбол 7), и юношите младша възраст – момчета, родени през 2007-2008 г., които са лидери в есенното класиране в междуобластните първенства в трите възрастови категории.

Като признание за отличната работа на двамата треньори трима футболисти от ДЮШ на ОФК „Локомотив“ (Мездра) са номинирани в традиционната анкета за определяне на 10-те най-добри спортисти на община Мездра за 2023 г. Това са капитанът на юношите младша възраст през миналия сезон Йоан Цанев (17 г.), който вече е част от представителния мъжки отбор на клуба, както и Мартин Йорданов (13 г.) и Цветомир Караиванов (13 г.) от детския отбор – момчета, родени през 2010 г., които тази есен бяха включени в проектонационалния отбор на България U14 – Зона „Велико Търново“.

В категорията „Отбор на годината“ са номинации детският отбор – момчетата, родени през 2010 г. и детският отбор по Футбол 7 – момчета, родени през 2014 г., а в категорията „Треньор на годината“ – треньорите в школата Стоян Стоянов и Владимир Найденов.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук