Деца със специални нужди подредиха обща художествена изложба в Мездра

Деца със специални нужди подредиха обща художествена изложба в Мездра

Броени дни след Международния ден на хората с увреждания – 3-ти декември, възпитаници на Комплекс социални услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) – Мездра подредиха обща художествена изложба в сградата на община Мездра.

Експозицията включва 10 акрилни платна на шестима подрастващи от КСУДЛУ, които посещават арт терапевтична работилница „Северозапад“ (създадена преди четири години и половина по международната образователна програма, базирана на изкуството).

Със свои картини в изложбата участват Ася Трифонова („Багри“), Борислава Тодорова („Ангел“), Виляна Колева („Къщата на Вилянка”), Георги Катюшов („Закрила“ и „Грижа“), Николай Величков („Зима“, „Ангели“ и „Синева“) и Николай Емилов („Слънчогледи“ и „Очи“).

В знак на благодарност младите художници подариха на присъстващите ръчно изработени сувенири и книжката „Да се запознаем с „различните“ деца на България“.

Общата художествена изложба на възпитаници на КСУДЛУ може да разгледате до началото на януари 2024 г. на 3-тия етаж в административната сграда на община Мездра.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук