Безплатен куклен театър за видинските деца ще има на 13-и август

Безплатен куклен театър за видинските деца ще има на 13-и август

На 13-и август, четвъртък, от 18:00 ч., на откритата сцена при Художествена галерия „Никола Петров” почитателите на кукленото изкуство ще могат да се насладят на моноспектакъла „Дядовата ръкавичка”. Събитието е организирано от община Видин и Държавен куклен театър – Видин и е с вход свободен.

„Дядовата ръкавичка” е едно от последните предложения в репертоара на видинския куклен театър, което се радва на голям успех. Създаден по мотиви от познатата народна приказка, спектакълът тук е пречупен през призмата на Мая и Митко Димитрови. Творческият тандем е в дългогодишно сътрудничество с кукления театър на град Видин и нестандартните им интерпретации на познати произведения за деца са изключително любопитни както за малки, така и за големи.

Постановката е един от редките примери за моноспектакъл в кукления театър, а участието на Маргарита Костова получава заслужено признание миналата година, когато тя е номинирана в категорията „Постижение в кукленото изкуство”, Икар 2020 за ролите и в „Дядовата ръкавичка”!

Относно автора

Белла Антова

Дете на Северозапада, което след една декада отсъствие от родния си край се завръща и от 2020 г. му се посвещава изцяло. Част е от „Sтетика“ - платформа за събития, благодарение на която се среща с изумителни същества. Вярва, че Видин е паралелна реалност и кани всеки да я опознае. Търси местни впечатляващи истории или просто преразказва ежедневието, защото е вълнуващо, колоритно и специфично.