Zero Waste Fest в подкрепа на развиването на природосъобразен бизнес в страната

Zero Waste Fest в подкрепа на развиването на природосъобразен бизнес в страната
Вера Маркова

Фестивалът предлага възможност на лидери с устойчиви бизнеси в страната да се запознаят, да разкажат за продуктите и услугите си, да споделят опит и да обменят контакти за бъдещи съвместни инициативи.

„Да бъдеш предприемач в България е приключение! Законовата рамка е остаряла, обществото често не е отворено към промени и човек се чувства така сякаш се бори с вятърни мелници, за да промени нещата към по-добро. Искаме чрез Zero Waste Fest да сформираме общност, която да облагородява развиването на природосъобразен бизнес в страната, за да може качествените промени да се случват по-бързо и лесно“ – споделя Вера Маркова, посланик на Европейския климатичен пакт и основател на „Green Revolucia“ – първия магазин с нулев отпадък в страната.

Zero Waste Fest

Програмата на Zero Waste Fest включва лекции от представители на бизнеси в областта на кръговата икономика, които ще споделят опит с намаляване на отпадъците, ще разкажат за мотивацията си за изграждане на устойчив бизнес, предизвикателствата по пътя и целите за развитие. Гостите на събитието ще могат да разгледат и щандове на местни производители на вкусна фермерска храна, пивко вино и еко продукти за дома и офиса. Организаторите призовават всички гости да си носят многократни торбички и щипка добро настроение.

Гергана Кабаиванова
Гергана Кабаиванова

„Като човек с дългогодишен опит в развиването на селския гастрономически туризъм в България, виждам, че ни липсва качествена мрежа от контакти, която да споделя механизмите за прилагането на добри практики. Имаме чудесна природа, вкусни рецепти от поколения наред, но ни липсват някои финални щрихи като заменянето на пластмасовите бутилки за вода в къщите за гости с такива от стъкло с изворна вода, предлагането на насипен чай вместо такъв на пакетчета, замяната на обикновената козметика с местна натурална такава и други. Това беше водещата мотивация за организирането на Zero Waste Fest – да направим събитие, което да насърчи устойчиви промени и което да предразположи участниците към споделяне на добри практики“ – споделя инж. Гергана Кабаиванова, основател на „Пендара“ – проект, фокусиран върху подобряването на пазара на местни храни и гастрономическия селски туризъм в страната.

Практическа информация за билетите за събитието, дрескода и други:

Фестивалът ще се проведе на 17-и юни (събота) в хан „Мадона“, Фалковец.

Достъпът до събитието е с предварително закупени билети. В цената на билетите са включени достъп до фестивала и всички лекции, вкусен обяд на 17-и юни, възможност за нетуъркинг и посещение на интересна пещера в района.

Можете да си закупите билети от тук, както и да поканите колеги и приятели да се присъединят към събитието тук.

Организаторите предлагат отстъпки за групи над 10 души, за повече информация можете да се свържете с Вера Маркова на електронна поща vera@greenrevolucia.com.

Събитието ще се проведе в градина, така че високите токчета не са за предпочитане.

Организаторите са взели мерки за намаляване на отпадъците от събитието и ви благодарят предварително за помощта при спазването им в името на по-светло и чисто бъдеще за България!

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук