Ясни са първенците по тенис на маса в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра

Ясни са първенците по тенис на маса в общинския етап от Ученическите спортни игри в Мездра

След като в средата на месец октомври стана известен победителят в турнира по футбол при момчетата V-VII клас – отборът на ОУ „Христо Ботев“, общинският етап от Ученическите спортни игри (УСИ) 2023/2024 в Мездра продължи с турнира по тенис на маса в две възрастови групи при юношите, който се проведе на 19-и и 20-и октомври (четвъртък и петък).

При юношите VIII-X клас тимът на ПГ „Васил Левски“ срази формацията на ПГ „Алеко Константинов“ с 8:1 победи в индивидуалните срещи и се класира за следващия, областен етап на игрите. Победителите играха в състав: Николай Веселинов, Кристиан Петровски и Кристиян Иванов, водач на отбора – Цветомир Георгиев.

При юношите XI-XII клас тимът на СУ „Иван Вазов“ се наложи със същия резултат – 8:1 победи в индивидуалните двубои, срещу ПГ „Алеко Константинов“ и ще представя община Мездра в областния етап на игрите. Съставът на общинските първенци в тази възраст: Константин Здравков, Преслав Димитров, Кристиян Иванов, водач на отбора – Христо Иванов.

Участниците в турнира получиха грамоти.

Общинският етап от УСИ 2023/2024 ще завърши на 15-и декември (петък) с турнира по баскетбол при момчетата V-VII клас. В директна елиминация в него ще се срещнат ОУ „Христо Ботев“ и ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Поради липсата на други заявки за участие за областния етап на УСИ 2023/2024 директно се класираха отборите по футбол на ПГ „Алеко Константинов“ юноши VIII-X клас и на СУ „Иван Вазов“ юноши XI-XII клас, по хандбал на СУ „Иван Вазов“ момчета V-VII клас, юноши VIII-X клас и юноши XI-XII клас, по волейбол на СУ „Иван Вазов“ юноши и девойки XI-XII клас, по тенис на маса на ПГ „Алеко Константинов“ девойки VIII-X клас и по бадминтон на ПГ „Алеко Константинов“ юноши и девойки VIII-IX клас.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук