Враца ще отбележи 14-и февруари с богата програма

Враца ще отбележи 14-и февруари с богата програма

С богата програма, на 14-и февруари (вторник) във Враца ще бъде отбелязан празникът Трифон Зарезан и Денят на влюбените Св. Валентин.

В 10:00 ч. ще бъде разположена шатра на доброволци от БЧК, които са предвидили раздаване на валентинки и игри за двойки.

В 11:00 ч. ще бъде дадено начало на благотворителен базар, организиран от младежите на Ротаракт за закупуване на образователни игри за детски градини.

В 12:00 ч. в Етнографско-възрожденския комплекс „Св. Софроний Врачански“ ще се пресъздаде народният обичай по зарязване на лозите. Възстановката ще бъде представена от самодейците от НЧ „Милин камък“ – село Мраморен. Участие в отбелязването на Деня на Св. Трифон ще вземе и ПТС „Хемус“ при община Враца.

В 12:30 ч. екипът на Младежкия център ще проведе активности на открито, сред които тематични игри за жителите и гостите на града, тематична рамка за снимки, раздаване на балони валентинки и др. По повод празника, младежите ще украсят и дърво с червени сърца.

От 18:30 ч. в Младежки дом, екипът на културната институция, организира неон парти под надслов „Обещай ми любов“.

Примомняме, че 14-и февруари (вторник) е и крайният срок за предаване на творбите на участниците в XXIII Национален поетичен конкурс „Любовта“. Отличените автори и наградените произведения ще бъдат публикувани на 22-ри февруари (сряда).

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук