Винарни от Северозапада отварят врати за посетители по случай Св. Трифон Зарезан

Винарни от Северозапада отварят врати за посетители по случай Св. Трифон Зарезан

Винопроизводителите от Северозапада ви канят да се запознаете със света на лозарството и винарството по случай празника на Св. Трифон Зарезан.

Винарни в района на Видин, Белоградчик, Монтана, Враца и Оряхово ще празнуват за първи път синхронно Трифон Зарезан като отварят вратите си за посетители в събота 10-и февруари (събота) от 11:00 до 15:00 ч.

Можете да се включите в обиколка и беседа във винарните, по време на които ще научите повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове, както и ще можете да опитате по две чаши вино във всяка изба.

В събитието участват 15 винарни от Западна и 3 от Централна Дунавска равнина. Ще имате възможност да опитате безплатно две вина и да разгледате избите. За повече информация какво предлага всяка изба, препоръчваме предварително да се свържете с всяка винарна, за да заявите посещението си.

Винопроизводителите от Северозапада, които участват са: „Агрофитнес“, „Ахинора“, „Бонония Естейт“, „Боровица“, „Шато Бургозоне“, „Веселите Винари“, „Видинска Гъмза“, „Врачанска Теменуга“, „Дос Аламос“, „Лиляче“, „Магура 1967“, „Ново Село“, „Понте Дио“, „Типченица“ и „Шатони“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук