Във Видин представят „Вдъхновение Дунав“, който представя редица възможности за туризъм

Във Видин представят „Вдъхновение Дунав“, който представя редица възможности за туризъм

„Вдъхновение Дунав“ дава началото на първата си информационна обиколка в България, с която да събуди интереса на всички любители на природните и исторически забележителности в района на долното течение на река Дунав. На 11-и юли (вторник) във Видин от 14:00 до 18:00 ч. в Градски парк край реката всички желаещи ще могат да се запознаят по-подробно с проекта.

Проектът „Вдъхновение Дунав“ има за цел да запознае жителите и гостите на градовете със интересните природни, исторически и спортни възможности в района на Долен Дунав и Източна Сърбия. Местността предлага удивителна природа, богато културно наследство, чудесни условия за активна почивка и незабравими кулинарни преживявания. Интересните възможности за туризъм са разположени в осем общини в района – Смедерево, Пожаревац, Велико Градище, Голубац, Майданпек, Кладово, Неготин и Зайчар.

Районът на Долен Дунав и Източна Сърбия предлага редица интересни забележителности. Сред тях са Райкова пещера и Портите „Вратна“, които представляват естествени каменни мостове, образували се след пропадане на части от тавана на речната пещера. Местността разполага и с богата история, която е представена чрез манастира „Тумане“ и различни римски забележителности.

Любителите на велосипедите могат да преминат през някои от двата веломаршрута – ЕвроВело 6 или ЕвроВело 13, които крият различни възможности за допълнителен туризъм по своя път. Не на последно място посетителите на района могат да посетят галерия „Милена Павлович Барили“ или да посетят културния маршрут „Пътят на римските императори и дунавският път на виното“.

Повече информация за проекта и пълно описание на забележителностите можете да намерите тук.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук