Вършец очаква ентусиасти за състезание по планинско бягане

Вършец очаква ентусиасти за състезание по планинско бягане

За втора поредна година град Вършец е част от веригата Run Bulgaria!

Състезанието по планинско бягане ще се проведе на 14-и юли (неделя). Спортното събитие се подкрепя и изцяло се финансира от Община Вършец. „Вършец рън“ тази година са подготвили рекорден награден фонд за участниците в различните дисциплини, но освен него ще има и награди на хотел „Съни гардън“.

Организаторите са включили нова дисциплина в състезанието – 50 км планинско бягане „Вършец ултра“. Състезанието ще започне и завърши в близост до община Вършец, преминавайки през невероятни маршрути в Стара планина, като достига до връх Тодорини кукли.

 

Записване

Запишете се тук! Без регистрация можете да участвате само на дистанция от 1 км, която е предвидена за начинаещи бегачи, деца и семейства.

 

Програма

Участниците могат да се регистрират за „Вършец рън“ на място  в деня преди състезанието (13-и юли).

В сутрешните часове състезателите ще получат своите стартови пакети, а следобед всички участници са поканени да се присъединят към открита тренировка по трасето на „Вършец рън“ – възможност за тях да се запознаят с маршрута и да се подготвят за предизвикателствата, които ги очакват в неделя.

Масовият старт за Ultra Trail бягане на 50 км започва в неделя от 6:00 ч. Няколко часа по-късно започват и останалите масови стартове, които са за 11.45 км, 5.9 км и последен старт на 1.2 км за начинаещи и малчугани.

Около обяд, след като участниците завършат своите състезания, ще се проведе награждаването пред сградата на общината във Вършец. Това е моментът, в който ще бъдат отличени победителите, които ще получат и съответните възнаграждения за своите усилия и постижения.

 

Автор: Натали Ангелова

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук