Ученици събраха средства за Детското отделение на МБАЛ – Монтана

Ученици събраха средства за Детското отделение на МБАЛ – Монтана

Ученици от 2. СУ „Никола Вапцаров“ – Монтана организираха благотворителна инициатива в помощ на Детското отделение на МБАЛ – Монтана. В продължение на два дни по време на голямото междучасие по-големите ученици предлагаха коледни сладки и лакомства в централното фоайе, част от тях приготвени в часовете по практика на професионалните паралелки.

Това е традиция в училището, като тази година събраните средства ще бъдат дарени на Детско отделение в МБАЛ – Монтана. Освен финансовата подкрепа учениците са подготвили и други изненади като коледна украса и печива.

Базарът зарадва както клиентите, така и продавачите, а лакомствата бързо бяха изкупувани. През изминалите години със средствата, събрани на благотворителния базар, училището е помагало за операции на деца, в най-трудните години дори са купували маратонки на ученици, чиито семейства са изпадали в нужда.

Тази година благотворителната инициатива разшири обсега си. От училището вече са изпратили книжки, пособия за рисуване и сувенири на българчетата от неделни училища в Германия, Австрия и Кипър. Избрали са именно тях, защото и те имат за патрон Никола Вапцаров.

Това е кауза за пример. Нека се включваме в подобни инициативи – има смисъл.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук