Ученици от Монтана са на финал на най-голямото състезание по английски език в света

Ученици от Монтана са на финал на най-голямото състезание по английски език в света

Даян Иванов от ПМПГ „Св. Климент Охридски“ и Стилиян Цолов от ПГПЧЕ „Петър Богдан“ заслужиха участие във финалния международен кръг на най-голямото училищно състезание по английски език в света – “Kangaroo Global Linguistics”. Те са сред 18-те финалисти, като спечелиха бронз съответно в ниво А1 и В1. Международният кръг ще се проведе в Солун в края на септември при изключително високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България, а 760 от тях преминаха успешно и на национално ниво. Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, победителите ще бъдат наградени за отличното си представяне и на специална церемония по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната – „Ден на Кеймбридж“, което ще се проведе на 22-ри април (събота).

Състезанието “Kangaroo Global Linguistics” има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук