Турнир по шах за деца ще се проведе в Монтана

Турнир по шах за деца ще се проведе в Монтана

Общински младежки дом – Монтана организира турнир по ускорен шах за деца. На 9-и април (четвъртък) от 9:00 ч. в сградата на институцията любителите на шахматната игра могат премерят сили. Участниците в него ще бъдат разпределени в две групи – група „А“ деца до 12 години и група „Б“ – от 13 до 18 години.

Турнирът ще се проведе в седем кръга по Швейцарска система. За съставяне на двойките ще се използва програмата “Swiss manager”. В група „А“ с цел популяризиране на играта сред подрастващото поколение се играе темпово, на любителски начала. При забавяне на партията се поставя шахматен часовник с по 5 мин. за всеки състезател. Състезателят, който изразходва цялото си време губи партията. В група „Б“ всеки състезател ще има по 10 мин. основно време с 10 сек. допълнително време на всеки ход за завършване на партията.

Класирането и в двете групи е според набраните точки. В случай на равенство в точките се взимат предвид следните допълнителни показатели: Бухолц, резултат от директна среща между състезателите и Бухолц медиана. Класираните на първите три места във всяка възрастова група ще получат медал и грамота.

За записване и допълнителна информация може да позвъните на тел. 0886556484 (Людмил Пейчев). Крайният срок, в който може да заявите участие, е до 17:00 ч. на 8-и април (сряда). Участието е гарантирано на първите 30 записали се.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук