“Summer Vibes Festival” ще зарадва младежите във Видин

“Summer Vibes Festival” ще зарадва младежите във Видин

За четвърта поредна година Видин ще е домакин на младежкия Summer Vibes Festival”. Той ще се проведе на 10-и и 11-и юни (събота и неделя) край емблематичната крепост „Баба Вида“. Както и при предишните издания, мисията на фестивала е да откъсне децата от интернет пространството, да им покаже един по-здравословен и не по-малко интересен начин за забавление на открито в реалния свят. Целта е да сe насърчи общуването помежду им на живо, без дигитални устройства, както и да се заздрави връзката с родителите им чрез едно общо приятно преживяване!

Програмата на фестивала е богата откъм събития и емоции за малки и големи. Всеки ден преди обед ще има танцово училище, където участниците ще изработват танцов спектакъл, който ще представят вечерта на голяма сцена пред публика. Следобяд ще се играят много забавни игри като народна топка, дърпане на въже, дама, хвърляне на рингове, баланс с тенис топче, скачане с чували и на ластик и др. Участието във всяка игра ще носи на всеки участник парче от пъзел, като накрая събралите всички парчета ще участват в томбола с атрактивни награди.

Вечерите са отредени за безплатни концерти на едни от най-популярните сред младото поколение музикални изпълнители у нас. На 10-и юни (събота) от 20:00 ч. всички видинчани и гости на града ще могат да чуят и да се срещнат на живо с една от най-успешните млади певици в момента Дара Екимова и музикалната сензация група Молец. На 11-и юни (неделя) от 20:00 ч. Крайдунавският парк ще е озвучен от любимците на младежите FYRE, DJ Theo и победителката в четвъртия сезон на в едно от изданията на “Х Factor” – Християна Лоизу. Водещи на събитието ще са популярните влогъри Павел Колев и Ицака.

Тазгодишният “Summer Vibes Festival” ще е под мотото на проекта „За зелено бъдеще на нашата планета“. В рамките му ще се събира отпадъчна хартия, която ще се използва за производство на гипсфазерни плоскости от завода в крайдунавския град. Целта му е учениците да се запознаят с практиките за рециклиране и устойчиво използване на природните ресурси. Достъпът до всички събития във фестивала е безплатен.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук