Среща с писателя Георги Бърдаров и неговия роман „Absolvo te“

Среща с писателя Георги Бърдаров и неговия роман „Absolvo te“

Регионална библиотека „Гео Милев“ в Монтана организира среща с писателя Георги Бърдаров и представяне на романа „Absolvo te“. Събитието ще се състои на 15-и март (петък) от 17:00 ч. в библиотеката.

Доц. д-р Георги Бърдаров е преподавател по демография в СУ „Св. Климент Охридски“ и е специалист по етнорелигиозни конфликти. Създател е на курс по презентационно майсторство и автор на най-четения български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав животът“. Европейската награда за литература през 2021 г. е голямо признание за Бърдаров и издателство „Мусагена“ и предизвика голям интерес в Европа.

„Absolvo te“ е вторият роман на Георги Бърдаров след бестселъра му „Аз още броя дните“, с който печели първото българско реалити за писатели „Ръкописът“. Absolvo te“ го утвърждава като един от най-успешните и популярни български писатели и повече от две години романът е в ТОП 10 на най-продаваните книги в България. Основната тема е нестихващият братоубийствен арабско-израелски конфликт и основните сюжетни линии са вдъхновени от истински събития. Именно затова героите в романа са живи и плътни, а историите и преживяванията им са разтърсващи. Бърдаров е умел разказвач, който превежда читателя през емоционални и запомнящи се сцени с пълнокръвни и вълнуващи герои.

Относно автора

Призни

Призни е медията, която разказва неразказаните истории на Северозапада. :)

Прочетете и другите материали на автора тук