Симфониета – Враца посреща световнопризнат диригент и именити български солисти

Симфониета – Враца посреща световнопризнат диригент и именити български солисти

Впечатляващата програма на Симфониета – Враца в пролетния полусезон продължава на 13-и април (четвъртък) от 19:00 ч. в градската зала с концерта „Реалност или фантазия, драма или магичност“. Гостуват първокласни музиканти с извънредно интересни произведения.

Изключителният маестро, ученик на Леонард Бърнстейн и Мстислав Ростропович, Михаил Кац ще дирижира именитите ни солисти: Марио Ангелов (пиано) и Йоан Кьосев (обой) и Симфониета – Враца.

В програмата са включени: Волфганг Амадеус Моцарт – увертюра из операта „Театралният директор“ – едноактна комична опера, зингшпил, с премиера в далечната 1786г., на 7-и февруари в двореца Шьонбрун, Виена.

Публиката ще може да чуе най-известното произведение на видния италиански благородник, поет, философ, математик и музикант – Алесандро Марчело – Концерт за обой и оркестър в ре минор, оп.1, в изпълнение на соло обоистът на Симфониета – Враца Йоан Кьосев.

Блестящият български пианист Марио Ангелов ще ни представи за първи път във Враца – Концерт за пиано и струнен оркестър в ми минор „Проклятието“, S.121 от класика на унгарската национална композиторска школа – Ференц Лист.

На финала всички присъстващи ще могат да се насладят и на майсторската интерпретация на маестро Михаил Кац и музикантите от Симфониета – Враца на Пьотр И. Чайковски – сюита из балета „Лешникотрошачката“, оп. 71а

Билетите са в продажба в „Гъбката“ (до хотел „Хемус“) и на тел. 0896718303 и 0899827060.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук