Симфониета – Видин посреща звездни гости през март

Симфониета – Видин посреща звездни гости през март

През март месец Симфониета – Видин е подготвила за любителите на класическата музика два концерта – на 9-и (четвъртък) и на 20-и март (понеделник) от 18:00 ч. в зала „Филхармония“ – Видин.

Традиционно четвъртъците във Видин са запазени за класика! Първият концерт за месеца – „Вълшебната флейта“ е на 9-и март (четвъртък). На сцената на зала „Филхармония“ застават диригентът Станислав Почекански и виртуозният солист – флейта Борислав Ясенов. В програмата ще имате възможността да чуете Увертюра към операта „Вълшебната флейта“ и Концерт за флейта в ре мажор от Моцарт, както и Симфония №5 си мажор от Франц Шуберт.

Борислав Ясенов е български флейтист-солист, композитор и педагог. Развива активна концертна дейност в областта на класическата музика и джаза. Гост-солист е на симфонични, камерни оркестри и джаз формации, участва в различни камерни ансамбли. Свири с именити музиканти и в двете сфери. Концертира и реализира майсторски класове в България, Германия, Италия, Румъния, Гърция, Северна Македония и Турция.

Станислав Почекански завършва средното музикално училище „Любомир Пипков“ – София с пълно отличие и медал на Министерството на просветата на България.  През 1993 г. с пълно отличие завършва и Държавната музикална академия „Панчо Владигеров“, в класа по цугтромбон на проф. д-р Димитър Момчилов. Паралелно с успешната си кариера като солист-цугтромбон, той развива преподавателска дейност и се изявява като диригент.

На 20-и март (понеделник) видинската публика има привилегията да посрещне добре познатите и звезди Християна Лоизу и Еделина Кънева. Този път към тях се присъединява талантливия и популярен от участието си е редица телевизионни формати Стефан Илчев. Той се включва в проект на Симфониета – Видин за първи път. Под диригентството на маестро Петър Димитров, заедно ще представят премиерата за Видин на концерта „Без имитации“. Дни преди това, програмата ще изнесат и в София, на сцената на „Театро отсам канала“. Зрителите ще се насладят на произведения от Моцарт, Верди, Пучини и откъси от мюзикъли.

Всички концерти са с начало 18:00 ч., а билети могат да се закупят предварително в Мол Видин или Симфониета – Видин – ул. „Градинска“ №4. Напомняме, че всички ученици, студенти и пенсионери могат да се възползват от 50% намаление за всички концерти.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук