Седмица на емоциите организира Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Седмица на емоциите организира Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца организира Седмица на емоциите „Емоциоландия“ за най-малките читатели. Работилницата е насочена към възпитаниците на детските градини и по-конкретно момичетата и момчетата от II, III и IV възрастова група.

Срещите се провеждат всеки ден от 13-и до 17-и март (по понеделник до петък) в Детски отдел по предварителен график, а специален гост в библиотеката ще бъде детският психолог Надежда Евгениева.

Целта на инициативата е подкрепа и развитие на емоционалната интелигентност на децата. Да си емоционално интелигентен означава да разпознаваш собствените си чувства и чувствата на тези около теб, да знаеш как да променяш и адаптираш своето поведение по адекватен и безвреден за себе си и за околните начин. Децата ще се запознаят с базовите емоции, ще се учат да ги назовават и разпознават чрез средствата на играта.

„Емоциоландия“ е игра, разработена от библиотечните специалисти и детския психолог, която включва и любимото на всички лего, конструирано, за да даде нови решения за ранно образование, базирани на метода „учене чрез игра“. Конструкторът е и ключът за подхранване интереса към наука, технологии, инженерство и математика при децата. Присъствието на специалист пък ще направи още по-приятно пътешествието към откриването и развиването на социални и емоционални умения у децата.

 

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук