Събитията във Враца тази седмица (29-и май – 4-ти юни)

Събитията във Враца тази седмица (29-и май – 4-ти юни)
Снимка: tbmagazine.net

В следващите редове ще намерите програма за събитията във Враца тази седмица (29-и май 4-ти юни).

29-и май (понеделник) – литературно четене

На 29-и май (понеделник) в РИМ – Враца ще се проведе литературно четене на Ботеви стихотворения, което ще започне 17:30 ч. Участие в събитието ще вземат и актьори от Драматично-кукления театър – Враца и от актьорската школа „Театрална зона“ – Враца, както и Даниел Асенов от „ТВ Враца“.

29-и май (понеделник) – концерт на Орлин Павлов

концерт Орлин Павлов

На 29-и май (понеделник) завладяващият глас на човека с незабравима усмивка – Орлин Павлов ще зарадва публиката във Враца.Началото на музикалния спектакъл е в 19:00 ч. на откритата сцена пред местната администрация.

30-и май (вторник) – концерт на Дара

концерт Дара

Във Враца ще се проведе празник за зрелостниците от Випуск 2023. По време на събитието абитуриентите ще получат значка „Посланик на Враца“ и грамота. Програмата ще продължи с концерт на популярната изпълнителка Дара. Събитието ще се проведе на 30-и май (вторник) от 18:00 ч. пред Градска концертна зала.

1-ви юни (четвъртък) – благотворителен коктейл

Коктейлът по повод 1-ви юни ще бъде с благотворителна цел тази година. По време на официалното събитие ще бъдат събрани средства за ремонт на паметника на Христо Ботев, който се намира на централния площад във Враца.

1-ви юни (четвъртък) – рецитал

На 1-ви юни от 17:00 ч. по случай празника на Враца за посетители ще бъде отворена Капитанската къща от Етнографско-възрожденския комплекс „Никола Войводов“, а ученици от СУ „Никола Войводов“ в града ще представят рецитал с възрожденска поезия.

1-ви юни (четвъртък) откриване на изложбата „Фотодесант“

Официалното откриване на изложбата „Фотодесант“ на Вилхелм Йоцов ще се състои на 1-ви юни (четвъртък) от 18:00 ч. в Малката зала на художествена галерия „Иван Фунев“, като вратите отварят в 17:00 ч.

3-ти юни (събота) – развлекателен парк „Леденика“ открива летния туристически сезон с богата програма

развлекателен парк "Леденика"

Развлекателен парк „Леденика“ открива летния туристически сезон на 3-ти юни (събота) от 11:00 ч. с богата програма. Входът ще бъде свободен за всички забавления в парка с изключение на входа за пещера „Леденика“.

Oсигурен е и обществен транспорт от Враца до парка с цена на билета 1.50 лв. (отиване + връщане).

Акцентите в програмата са:

11.00 ч. – Откриване на летен туристическия сезон в РП „Леденика“ на сцената на открито,

11:00-11:30 ч. – Старт на творчески работилници и ателиета за деца и всички забавления и активности в парка: nerf зона, игри по терен с препятствия, игра „Търсачи на загадки“, стрелба с лък, въжен парк, въжен тролей, алпийска стена за катерене, електрически колички за най-малките, детски кът с батут, зони за отдих,

11:30-13:00 ч. – Преход по екопътека „Карст и биологично разнообразие“ с планински водач с беседа за флората и фауната в природен парк „Врачански Балкан“.

Повече информация и изходен пункт – шатрата на ДПП „Врачански Балкан“.

От 11:30 ч. ще започне приготвянето на традиционна местна Челопешка лютика в Юнашки тиган от НЧ „Огнище – 1930“, село Челопек, а от 12:30 ч. – Фолклорен концерт с театрален етюд в Концертна зала на пещера „Леденика“ – продължителност 30 мин.

Концертът също е със свободен вход, като достъпът е само до Концертна зала на пещерата.

От 13:00 ч. – Обяд: традиционна местна Челопешка лютика и традиционна баница със сирене приготвени от Народно читалище „Огнище-1930“, село Челопек, с дегустация на местни вина. Обядът също  е безплатен, като порциите са ограничени!

От 14:00-15:30 ч. ще се състои преходът по екопътека „Карст и биологично разнообразие“ с планински водач с беседа за флората и фауната в природен парк „Врачански Балкан“.

Повече информация и изходен пункт – шатрата на ДПП „Врачански Балкан“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук