Редица коледни концерти се задават в Монтана

Редица коледни концерти се задават в Монтана

Коледен маратон от концерти ще се състои в Младежки дом – Монтана. Началото ще бъде поставено на 14-и декември (сряда) с концерта „Да бъде Коледа”. От 18:00 ч. в голямата зала на институцията за доброто настроение на публиката ще се погрижат клуб по спортни танци  „Астра”, танцова формация “Dancemachine”, рок група Sweet poison, танцов ансамбъл „Младост” и певческа група „Пъстренец Jr.”. Всички присъстващи ще могат да се насладят на прекрасен микс от танци, музика и песни.

На 15-и декември (четвъртък) формациите на Младежкия дом – Монтана се включват в празничната програма  напл. „Жеравица”, където на откритата сцена те ще предадат на публиката магията на наближаващите празници с концерта „Коледно настроение”. Концертът е с начален час 17:30 ч., а при лошо време ще се състои в Младежкия дом – Монтана. А пък за публиката малките сръчковциот клуб по приложни изкуства „Дорос” са подготвили изненада.

Концертният маратон продължава и на 17-и декември (събота), когато на сцената в  Младежкия дом от 10:30 ч. изпълнителите от Представителен танцов ансамбъл „Младост”, ДГ №1 „Щастливо детство” и сборна група от другите детски градини ще представят фолклорната продукция „От нас веселие, от Бога здраве”. Колорит в програмата ще внесе групата за фолклорни хора при 6. СУ „Отец Паисий”. Самодейците ще представят танци от различните фолклорни области на България.

На 22-ри декември (четвъртък) голямата зала на институцията отново ще отвори врати,  за да посрещне за последно през тази година  любителите на танцовото и певческо изкуство. И този път фолклорна палитра от музика, танци и песни ще представят талантливите танцьори от „Младост” и гласовитите деца от „Пъстренец Jr.”. Концертът „Коледаре, добри госкье” ще започне в 19:00 ч.

Концертите са прекрасна възможност да се разнообразте дните си и да се настроите за коледно настроение.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук