Рая Доброслав е „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“

Рая Доброслав е „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“

Рая Доброслав е „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“. Той спечели единодушно класирането в анкетата, след като през 2022 г. завоюва две шампионски титли при девойките от Държавното първенство и Купа България. Възпитаничката на боксов клуб „Спарта Монтана“ е и носителка на златен и бронзов медал от Държавния отборен шампионат за девойки.

Нейна подгласничка в анкетата е Венислава Димитрова, която е вицерепубликански шампион за девойки, пета на Купа България и пета на Държавния отборен шампионат. Трети в класацията „Боксьор на годината“ на боксов клуб „Спарта Монтана“ се нареди Иван Петров, който е бронзов медалист от Държавния личен шампионат за юноши.

Призовата десетка допълват: Димитър Димитров, Валентин Валентинов, Едуард Райчев, Георги Ячев, Цветомир Петров, Александър Минголов и Милиян Ангелов.

През 2022 г. Държавният шампионат по бокс се проведе в 12 кръга. Отборът на „Спарта Монтана“ взе участие в 11 от тях. Общо 25 състезатели от клуба се включиха в надпреварата във възрастовите групи: ученици, юноши, младежи, мъже и девойки. Най-големият успех на тима през годината е 5-о място в отборното класиране за Купа България и 8-о място в крайното отборно подреждане за 2022 г. при девойките от 78 клуба в страната. Боксьорите спечелиха общо три златни, един сребърен и девет бронзови медала.

Всички състезатели, които не попаднаха сред 10-те най-добри боксьори на клуба получиха грамоти, календари и спортни тениски. Церемонията по награждаването на най-добрите състезатели на боксов клуб „Спарта Монтана“ уважиха над 50 родители и приятели на спортистите от клуба.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук