Премиера на театралната постановка „Гимнастика за бременни“ ще се състои във Враца

Премиера на театралната постановка „Гимнастика за бременни“ ще се състои във Враца

В процес на подготовка е най-новата постановка на Драматично-куклен театър – Враца „Гимнастика за бременни“, която е по текст на Здрава Каменова. Това е и първата пиеса, която режисьорът Петринел Гочев прави с врачанската трупа. Премиерата на спектакъла ще бъде на 22-ри декември (петък) от 19:00 ч. в салона на НЧ „Развитие – 1869“ – Враца.

Сценографията и костюмите са дело на Надя Василева, а ролите се изпълняват от артистите на Драматично-куклен театър – Враца Ива Кирова, Ина Георгиева, Росица Огнянова, Цветана Горкиева, Теодор Софрониев, Борислав Сарафанов, Делчо Чолаков, Калин Костадинов и със специалното участие на гостуващата актриса от Народен театър „Иван Вазов“ Гергана Змийчарова.

„Гимнастика за бременни“ е забавна история за четири бременни жени, като всяка една от тях се казва Мария. Те се запознават на курс по гимнастика за бременни, а това запознанство ги отвежда до едно необмислено бягство и до най-лудата нощ в живота им. Една пиеса за най-екстремното, най-трансформиращото преживяване, а именно бременността – как жените и мъжете преминават през нея и оцеляват ли любовта при избора да си родител. Постановката представлява едно пътуване през абсурдите, лудостта, стриите и любовта на четири бременни жени, четирима мъже и една ексцентрична лекторка.

Предпремиерата на „Гимнастика за бременни“ е на 21-ви декември (четвъртък) от 19:00 ч. в камерна зала на ДКТ – Враца.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук