Представлението „Спасителят“ с Ивайло Захариев гостува в Монтана

Представлението „Спасителят“ с Ивайло Захариев гостува в Монтана

НЧ „Разум – 1883“ – Монтана беше домакин на театралната постановка „Спасителят“, представена от театрална формация „Улична банда“ – Ивайло Захариев, Ивана Керанова, Вера Среброва и Валентин Балабанов, който е автор и режисьор на представлението. Спектакълът е част от кампания за превенция на зависимости, причината от тях и последствията след това, и е насочен преди всичко към младежката аудитория.

постановка театър "Спасителят"

„Спасителят“ гостува на Монтана по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общински съвет по наркотични вещества. В него чрез средствата на театралната игра е показана нелеката история на 18-годишната Нели, която става зависима по най-прозаичния начин, (да опитам, да не съм различна от другите), схемата, в която е въвлечена от наркопласьора, както и опитите ѝ да се измъкне от този нелека ситуация. В ролята на спасителя влиза актьорът Ивайло Захариев, чиято лична кауза в живота е свързана с помощ на вече зависими от наркотиците младежи.

Ивайло Захариев постановка театър "Спасителят"

Залата на читалището се напълни с ученици на възраст между 13 и 16 години, с които в края на представлението самият Захариев проведе дискусия на тема зависимости. Споделяйки своята лична история, той предразположи тийнейджърите да вземат участие в разговора, като си изведат сами поуки от чутото и видяното. Захариев посъветва децата да не възприемат като шега употребата на което и да е вещество и да правят разумни избори.

На събитието присъства кметът на община Монтана Златко Живков и зам.-кметът Тихомир Антонов. Живков призова децата да бъдат умни, да не подценяват ситуациите, в които попадат и да правят разумни избори.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук