Празник „Усмивка“ ще се проведе за най-малките във Враца

Празник „Усмивка“ ще се проведе за най-малките във Враца

За поредна година във Враца организират местната администрация за най-малките жители и гости на града организират празник „Усмивка“. Събитието ще се проведе на 10-и юни (събота) от 10:00 ч. пред сградата на общината, като творчески работилници, спортни игри и томбола с много награди са малка част от програмата, която е подготвена по случая.

На специално обособени шатри най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои, а по-големите могат да се включат в оцветяването на гипсови фигури. За най-сръчните ще има рисуване на стъкло, квилинг, декупаж и изработване на цветя от хартия.

В помощ на децата ще са по-големи ученици, учители, доброволци и читалищни работници. Други интересни занимания, които са предвидени, са рисуване на лица, фигури от балони, подреждане на пъзели и други.

За първа година на една от шатрите специалисти от НЧ „Развитие – 1869” ще покажат на малчуганите как да си изработват маски, как се работи с вълна и как се рециклира хартия. В рамките на фестивала освен традиционните арт ателиета, ще има шоу със сапунени балони, а кулминация на празника ще бъде машината за пяна.

Приканваме всички, които могат, да заведат своите малчугани на този така цветен празник, изпълнен с разнообразни творчески развлечения.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук