„Празник на меда“ ще се проведе в Козлодуй

„Празник на меда“ ще се проведе в Козлодуй

Традиционното събитие „Празник на меда“ 2023 в Козлодуй ще събере за 14-и път производители на мед и пчелни продукти от областта и съседни центрове с традиции в пчеларството, представители на български занаяти и приложно изкуство и гости.

Тазгодишното издание на Празника ще се проведе в обичайния двудневен формат – на 17-и и 18-и февруари – в сградата на Информационен център по извеждане от експлоатация към ДП „Радиоактивни отпадъци“, а в програмата са предвидени изложение на полифлорен мед, пчелни продукти, лечебни и козметични изделия на основата на пчелни продукти – сертифицирана авторска изработка, както и дегустация на различните видове мед.

Съпътстващата програма на събитието поставя фокус върху актуални теми за пчеларството чрез лекции от гост-лектор от Лесотехнически университет – София гл. асистент д-р Цветелина Николова по въпроси, свързани със синдрома на „празния кошер“ и със сензорна система за кошери. Производител ще представи пчеларски инвентар, създаден по нови технологии.

Най-малките посетители ще имат възможността да станат част от заниманията в детски творчески ателиета.

„Празник на меда“ 2023 очаква своите гости на 17-и февруари (петък) от 11:30 до 18:00 ч. в Информационен център по извеждане от експлоатация. Вторият ден на събитието ще продължи в часовия диапазон 9:00-16:00 ч. на 18-и февруари (събота). Допълнителна информация можете да получите на тел.: (02)9035011, както и на място в Козлодуй, ул. „Васил Воденичарски“ №2А.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук