Празничен концерт на Васил Петров и Симфониета – Враца се задава в Монтана

Празничен концерт на Васил Петров и Симфониета – Враца се задава в Монтана

На 1-ви декември (петък) в Монтана ще се отбележат 132 г. от обявяване градския статут на града и ще се даде начало на празничната програма за Коледа и Нова година.

Дрон шоу ще бъде кулминацията на церемонията по запалване на светлините на Коледната елха в града. То ще блесне в небето над пл. „Жеравица“ на фона напесента „Коледа“ на Нели Рангелова и вокално студио „Детски смях“. Празничната програма ще започне в 17:30 ч. В нея ще участват млади таланти и актьори от Драматичен театър „Драгомир Асенов“ и Общински куклен театър, ЦПЛР – ОДК „Ние,врабчетата“, ОШИ „Добри Христов“ към НЧ „Разум – 1883“ и Общински младежки дом.

Час по-късно – в 18:30 ч., в НЧ „Разум – 1883“ ще започне концертът „Бяла Коледа“ на Васил Петров със Симфониета – Враца. Той е посветен на 132-ата годишнина от обявяването на градския статут на Монтана и началото наколедно-новогодишната програма на общината. Елегантно, с много топлина и пленителен суинг Васил Петров ще представи едни от най-красивите Коледни песни от американската и европейската музика в специалната програма, включваща емблематични за празника класики, красиви балади и възхитителни валсове.

Заедно с филхармониците от Враца под диригентството на маестро Христо Павлов Васил Петров ще изпълни красивите песни “White Christmas”, “Jingle Bells”, “Ave Maria”, “Hаve yourself a Merry Little Christmas”, “The Christmas Songs”, “Winter Wonderland”, негови авторски коледни песни и други известни мелодии. С великолепни интерпретации и неочаквани музикални нюанси певецът ще създаде настроението, характерно за Рождество Христово. Джаз линията в програмата на концерта ще поддържат „Йордан Тоновски джаз трио“, а специални гости в програмата сацигуларката с множество световни награди – Зорница Иларионова, талантливите оперни сопрани Таня Радева-Лазарова и Мария Божилова.

Безплатни покани за концерта може да бъдат получени в НЧ „Разум – 1883“ на 23-ти и 24-ти ноември (четвъртък и петък) от 10:00 до 12:00 и от 14:00 до 17:00 ч.

Тези събития поставят началото на по традиция богатата празнична програма.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук