ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца беше домакин на фестивал на науката

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца беше домакин на фестивал на науката

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца стана сцена на фестивал на науката. Инициативата е част от STEM седмицата в гимназията, като гости на събитието бяха учители и ученици от училище „Зинка Голеску“ в Питещи, Румъния.

Форумът е посветен на екологичните аспекти на нашето съвремие. В него се включиха три отбора, които представиха своите проучвания и разработки на тема екология „Чиста вода“, „Шумово замърсяване“ и „Топли проблеми“.

Всеки от екипите представи проблемите, свързани с различните видове замърсяване, пред които сме изправени ежедневно и влиянието, което оказват върху човека. Разработките бяха оценявани от четиричленно жури.

Всички гости имаха възможност да разгледат щандовете на участниците, да се запознаят с техните проучвания и продукти и да почерпят практични съвети. По регламент жури и публика гласуваха, за да определят отбора, който ще представи ППМГ на национално ниво.

С много малка разлика в крайното класиране на I място се нареди отбор „Шумово замърсяване“. Само половин точка по-малко събра отбор „Топли проблеми“, а с две точки след тях са „Чиста вода“. Всички участници в научния фестивал получиха грамоти „Еко Шампиони“.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук