Пикник със забавни игри и творчески кътове се задава във Враца

Пикник със забавни игри и творчески кътове се задава във Враца

За трета поредна година във Враца ще се проведе събитието „Врачански теферич“, чиято основна цел е да продължи семейната традиция за пикници на открито. То ще се състои на 12-и август (събота) от 10:00 ч. в парка при стадион „Христо Ботев“.

Най-малките жители на нашия град ще имат възможността да се забавляват с игрите на своите родители – федербал, тенис на маса, футбол, баскетбол, шах и табла, народна топка, ходене на въже и много други забавления на асфалт.

В парка при стадион „Христо Ботев“ ще бъдат обособени тематични кътове за лятна библиотека, настолни игри, приложно колоездене, кулинарни ателиета, места за отдих с хамаци и атрактивни творчески работилници.

Малчуганите с авантюристичен дух ще могат да участват в съвременния вариант на „Стражари и апаши“, както и да търсят „съкровища“.

Творчески настроените пък ще изработват еко табели с послания и оригами пъзели.

За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат местни таланти, а за всички участващи ще има томбола с много изненади. Специалната награда по традиция е семейна кошница за пикник.

За желаещите да посетят събитието ще бъде организиран превоз с атракционните влакчета, които ще тръгват от ж. к. „Дъбника“.

Във Врачанския теферич участие ще вземат екипите на Младежки дом – Враца, Младежки център – Враца, Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, Правантивно-информационен център, аниматорите на ОП „Спорт и туризъм“, КК „Враца Велообщество“ и служители на местната администрация.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук