Певческа група „Пъстренец Джуниър“ от Монтана открива конкурс в Сърбия

Певческа група „Пъстренец Джуниър“ от Монтана открива конкурс в Сърбия

Певческата група „Пъстренец Джуниър“ от Монтана спечели трета награда на Детския музикален етно фестивал „Ангелски глас“, който се проведе във Власотинце – Сърбия. При индивидуалните изпълнители на трето място се класира солистката на групата Божидара Георгиева. В седмото издание на фестивала участваха солисти и групи от  града домакин, Белград, Лесковац, Бор, Шабац и Петровац на Млава.

На група „Пъстренец Джуниър бе оказана честта да открие конкурса със съвместното изпълнение с победителката в миналогодишното издание на конкурса Нина Валчич. Децата изпяха вдъхновено сръбската народна песен „Дунье ранке“. Многобройната публика прие радушно групата от Монтана. А сред специалните гостите на творческото състезание бяха Саша Джорджевич от Министерството за развитие на неразвитите общини и Милена Попович – държавен секретар на Министерството на туризма и младежта.

певческа група "Пъстренец Джуниър" конкурс

Конкурсът се провежда под мотото „Култура срещу насилието“. Целта му е да се насърчават младите таланти, да се съхранят и възпитават традициите и културата. Събитието се организира от сдружение „Дете в безопасност“ в сътрудничество с Кабинета за развитие на неразвити общини и с Културния център във Власотинце.

певческа група "Пъстренец Джуниър" конкурс

Освен в конкурсната програма певческата група от Монтана с ръководител Асен Асенов участва и във фолклорен концерт съвместно с местни танцови състави.

Творческото сътрудничество между Младежкия дом и Културния дом в град Власотинце започна преди десетилетие. Да момента са осъществени пет разменени гостувания на фолклорни формации и изложби.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук