„Пъстренец Junior“ ще отбележи с концерт 17 години от създаването си

„Пъстренец Junior“ ще отбележи с концерт 17 години от създаването си

Певческа група „Пъстренец Junior“ ще отбележи с концерта „Пътят на песента“ 17-годишнината от създаването си. Той ще започне в 18:30 ч. на 21-ви ноември (вторник) – Ден на християнското семейство и младеж. Той ще се състои в Заседателната зала на Младежкия дом в Монтана.

Гласовитите деца ще изпълнят над 20 фолклорни песни от северняшка, тракийска, шопска, пиринска и родопска етнографски области. Преобладават нашенските, сред които има и от репертоара на известните народни певци Мита Стойчева, Иван Пановски и Даниел Спасов. Колоритен акцент в програмата са торлашките песни. Тъй като музикалният педагог Асен Асенов работи и индивидуално с всяко от децата, 12 от тях ще се изявят в концерта със солови изпълнения. Сред тях се открояват Мария Алексиева и Магдалена Тодорова, които са носители на десетки награди от национални конкурси. Магдалена ще представи и песен, научена по време на Лятното училище по народно пеене с проф. д-р Светла Станилова от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив. Този майсторски клас също е иницииран от Асен Асенов. В него се включват деца от цялата страна, както и българчета от чужбина.

В концерта ще участват и възпитаниците на Асен Асенов от група „Торлашки славеи“ към 1. ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Монтана.

Относно автора

Призни

Призни разказва неразказаните истории от Северозападна България.

Прочетете и другите материали на автора тук